Logo_bellingwedde

De gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde hebben in 2015 en 2016 binnen haar organisatie goed invulling gegeven aan de afspraken die in Oost-Groningen zijn gemaakt om extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat meldt de gemeente Bellingwedde.

Afspraakbanen zijn banen voor mensen die in staat zijn op te werken maar door een arbeidsbeperking niet in staat zijn om zelfstandig 100 procent van het minimumloon te verdienen. De afspraken in Oost-Groningen zijn de regionale invulling van de afspraken die in het sociaal akkoord zijn gemaakt om extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking en waarbij ook de overheid voor extra banen zorgt.

Door het herindelingsontwerp gaan de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde per januari 2018 verder als gemeente Westerwolde. Volgens de afspraken moest Bellingwedde in 2015 en 2016 binnen de eigen gemeentelijke organisatie in totaal 1,6 fte realiseren, hiervan is inmiddels 1,5 fte gerealiseerd. Vlagtwedde moest 3,8 fte realiseren en heeft inmiddels al 5,8 fte gerealiseerd.

Door: Redactie Nationale Zorggids