Normal_huis_3

Kinderen in de regio Winschoten met een licht verstandelijke beperking kunnen terecht in een nieuw gezinshuis. Het huis moet veel rust bieden en wordt door eigenaren Erik en Marianne van Gemeren morgen geopend. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

De wens voor een gezinshuis is kreeg het echtpaar toen het jaren geleden een Unicef-kind in het buitenland had. Het nieuwe huis in Winschoten wordt inmiddels al hun zesde gezinshuis. Hun eigen kinderen wonen inmiddels op zichzelf, dus kunnen Erik en Marianne zich volledig concentreren op de kinderen die in het gezinshuis komen wonen. Deze kinderen hebben verschillende achtergronden of beperkingen. Het doel is om hen in een rustige omgeving thuis te laten voelen.

Bovendien krijgen de kinderen in een klein gezinshuis meer persoonlijke aandacht dan in een grotere groep. Het echtpaar Van Gemeren noemt dat een groot voordeel. Ondanks de kleinschaligheid, hebben Erik en Marianne in het verleden ook vervelende incidenten meegemaakt met vormen van bedreiging, maar die zijn uiteindelijk allemaal goed afgelopen.

Rust is er in elk geval veel te vinden voor de vijf kinderen die hun intrek kunnen nemen in het nieuwe onderkomen. Volgens Erik is de bosrijke omgeving rondom Winschoten een ideale omgeving die bij de kinderen voor weinig afleiding zorgt.

Door: Redactie Nationale Zorggids