Normal_kind

De gemeente Oldambt zet zich in om kindermishandeling te voorkomen. Burgemeester Pieter Smit en wethouder Jeugd Bard Boon organiseerden hiervoor een bijeenkomst voor professionals in de Week tegen de Kindermishandeling. Hierin stond het herkennen van verborgen signalen van kindermishandeling centraal. Dat meldt de gemeente Oldambt.

Zoë Prak, leerling van het Dollardcollege, heeft tijdens deze bijeenkomst de zaal met jeugdzorgprofessionals stil gekregen met het indrukwekkende verhaal van Mats. In dit verhaal wordt beschreven hoe het jongetje Mats omgaat met zijn ruziënde ouders en zijn boze vader. Het verhaal van Mats is een realistisch verhaal, waarin een situatie wordt beschreven waarin veel kinderen zich bevinden. Het verhaal is speciaal voor deze bijeenkomst geschreven door Kees Opmeer, schrijver van o.a. Erwtensoep in augustus (over kinderen die opgroeien in armoede) en Voetstappen op de trap (over kinderen die in aanraking komen met kindermishandeling).

Alle gemeenten in Groningen ondertekenden deze week de ’10 van Noord’. Dat zijn tien maatregelen om kindermishandeling terug te dringen. Burgemeester Pieter Smit vindt het belangrijk dat er wordt samengewerkt aan de veiligheid van kinderen in de provincie Groningen. Smit is ambassadeur van de Taskforce Kindermishandeling “De 10 van Noord is een middel om de problematiek rondom kindermishandeling en seksueel misbruik onder de aandacht te brengen bij professionals en uiteindelijk een breder publiek. Belangrijkste doel is dat niemand mag wegkijken bij een vermoeden van kindermishandeling”, aldus Smit.

Door: Redactie Nationale Zorggids