Logopedie en kinderfysiotherapie slaan handen ineen in Winschoten

Beweegcentrum Junior, onderdeel van Beweegcentrum Winschoten, en Logopediepraktijk De Taalvijver hebben hun handen ineengeslagen. Inzet van de samenwerking is het aanpakken van motorische problemen en achterblijvende spraak- en taalontwikkeling bij kinderen. Dit meldt Het Streekblad.

Door beweging te combineren met spraak en taal, vergroot een kind zijn kennis en vaardigheden. Gedurende de lessen begeleiden een logopedist, een kinderfysiotherapeut en een kinderergotherapeut op speelse wijze allerlei lessen. De lessen, onder de naam ‘Taal in Beweging’, beginnen vanaf 3 februari. Eens per week vindt er een les plaats op vrijdag van 13.45 tot 14.30 uur in het Beweegcentrum Junior in Winschoten.

Voor het aanmelden van kinderen kan contact opgenomen worden met Beweegcentrum Junior via 0597 – 41 33 33 of Logopediepraktijk De Taalvijver via 06 – 15 50 66 56. Na de aanmelding zal er eerst een individueel bezoek plaatsvinden waarbij de therapeuten afzonderlijk een intake en een onderzoek uitvoeren. Vervolgens wordt er beoordeeld of de vorm van behandeling die het initiatief aanbied geschikt is voor het kind. De logopedie en de kinderfysiotherapie worden vergoed van de zorgverzekering.

Door: Redactie Nationale Zorggids