Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Een man en vrouw uit het Groningse Bellingwolde hebben gisteren celstraf en werkstraf tegen zich eisen voor het mishandelen en misbruiken van de kinderen van de vrouw. De man heeft zijn stiefkinderen tussen 2009 en 2015 verkracht en geslagen. De vrouw wordt verweten niet genoeg te hebben ingegrepen en daarom wordt ook zij verdacht van kindermishandeling. Dit meldt Telegraaf.

De man hoorde een celstraf van 36 maanden tegen zich eisen, waarvan 12 maanden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. Tegen de vrouw is een werkstraf van 180 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Hoewel de moeder van de kinderen volgens de officier van justitie zelf haar kinderen niet heeft mishandeld, is zij medeplichtig voor de daden van haar partner omdat zij niet heeft ingegrepen.

De kinderen en hun biologische vader zeggen er kapot van te zijn dat de moeder niet heeft ingegrepen. Zij zou soms bij de mishandelingen aanwezig zijn geweest. De vrouw zegt dat ze vooral haar best deed om de mishandeling tegen te houden. Zij denkt bovendien niet dat haar partner zijn stiefkinderen seksueel misbruikt heeft. Echter blijkt uit de zitting dat hij door de vrouw betrapt is met één van de kinderen, en dat ze daarna nog niet wilde geloven dat er sprake was van misbruik.

Op 26 oktober zal de rechter uitspraak doen in deze zaak.

Door: Redactie Nationale Zorggids