Normal_babyopvang__opvang__kov__baby__stoeltje

De gemeente Oldambt wil zich inzetten in de opvoeding van baby’s om zware zorg te voorkomen. Het gaat met name om meer betrokkenheid tijdens de eerste duizend dagen van een baby. In het nieuwe coalitieprogramma van de gemeente staat namelijk dat zwaardere problemen voorkomen kunnen worden door in te grijpen bij beginnende problematiek. Dat meldt RTV Noord.

De extra aandacht in de eerste dagen van een kind zijn vooral van belang in de gemeente Oldambt, zegt beoogd PvdA-wethouder Laura Broekhuizen. Dat komt omdat de kinderen er ongezonder zijn en vanwege de sociale problematiek. Die problemen moeten in de toekomst voorkomen worden door er vroeg bij te zijn.

Over hoe die nauwe betrokkenheid eruit moet komen te zien heeft Broekhuizen al een aantal ideeën. Te denken valt aan het geven van advies over eten, samen spelen en het vinden van een geschikte voorschool. Tevens wil de gemeente er zijn voor ouders die vragen hebben over de opvoeding omdat ze weer aan het werk gaan. De gemeente Oldambt vindt het belangrijk om er voor alle ouders te zijn.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids