Logo_nzg_lokaal_veendam_tsn

De SP Veendam is buitengewoon blij met het besluit van de gemeente Veendam om op het aanbod van Buurtzorg in te gaan en de activiteiten van TSN in de gemeente over te nemen. Zo laat de SP Veendam weten.

De medewerkers van TSN behouden hun baan en arbeidsvoorwaarden. Goed voor de medewerkers en hun gezinnen, en voor de mensen die zorg van TSN kregen. Dit kan een eind maken aan een periode van onzekerheid. Sinds 2010 toen TSN in Veendam op de “markt” kwam, na een aanbesteding, was er van alles aan de hand. De SP heeft in 2010, samen met de SP Menterwolde, een meldpunt ingericht voor TSN-medewerkers en –klanten. Meldingen over kortingen op salaris, uren zorg enz. hebben we doorgespeeld aan onze tweedekamerfractie. Bij WMO-lokaal kregen wij weinig respons. De gemeente ging daar niet over,
werd er gezegd.Vorig jaar hebben we ons nog druk gemaakt vanwege het feit dat TSN geen of weinig keukentafelgesprekken hield. In de afgelopen jaren heeft TSN pogingen gedaan zijn leven te beteren, echter uiteindelijk is deze “prijsvechter” toch gestruikeld.

Wij hebben groot vertrouwen in de aanpak van Buurtzorg (Stichting Familiezorg i.o.). Al jaren zijn wij fan van de werkwijze van Buurtzorg. Een platte organisatie en veel verantwoordelijkheid voor de mensen op de
werkvloer. Dat laatste is een veelgehoorde wens van heel veel medewerkers in de thuiszorg. Samen met de FNV hebben we vele malen gedemonstreerd in Den Haag en Amsterdam. De strijd gaat door. Veendam heeft een stap in de goede richting gezet. We hopen dat veel gemeenten dit voorbeeld volgen.

© NZG Lokaal / Peter Panneman