Peter Panneman Fotografie

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen opende deze week het Ommelander Ziekenhuis Servicepunt Veendam. In het Servicepunt Veendam worden diverse spreekuren en diensten door het ziekenhuis aangeboden.

Met dit Servicepunt kan het Ommelander Ziekenhuis dichter bij patiënten diensten verlenen en haar service verbeteren. Onnodige reiskilometers voor patiënten uit de regio Veendam worden hierdoor voorkomen. Het Ommelander Ziekenhuis Servicepunt Veendam is gelegen binnen de Zorggroep Meander (locatie De Veenkade) in Veendam, aan de Kaap de Goede Hoop. Het Ommelander Ziekenhuis is van plan de komende jaren meerdere Servicepunten volgens hetzelfde concept in Noord-Oost Groningen op te zetten. Dit past bij de ontwikkeling dat de zorg in de toekomst zoveel mogelijk in de omgeving van de patiënt georganiseerd wordt. Naar het ziekenhuis als het moet, maar dichtbij als het kan.

In het Ommelander Ziekenhuis Servicepunt Veendam zijn de afgelopen maanden al een paar vakgroepen begonnen met spreekuren. Dit geldt voor Dermatologie, de Diabetesverpleegkundige, Interne geneeskunde, Kindergeneeskunde en de KNO-artsen. Vorige week, op 6 april, is ook de vakgroep Longgeneeskunde gestart met spreekuren en consulten voor bijvoorbeeld patiënten met astma of COPD. Naar verwachting zullen in de toekomst meerdere vakgroepen volgen.