Normal_amarna_house_care_home_york

Woonservicecentrum de Breehorn in Veendam heeft de eerste bewoner zonder zorgindicatie verwelkomd. Mevrouw Oeseburg-Hooijer gaat wonen met WonenPlus, een nieuw woonconcept waarbij ouderen zonder zorgindicatie een woonruimte huren van woningcorporatie Acantus in woonservicecentrum de Breehorn. Dat meldt de krant Veendammer.

Met WonenPlus kunnen mensen zelfstandig wonen in een woonservicecentrum. Daarbij krijgen ze standaard personenalarmering en een warme maaltijd in het restaurant. Op deze manier voelen bewoners zich veilig. Naast privacy is er ook genoeg mogelijkheid voor gezelligheid met andere bewoners. Voor was dat de belangrijkste reden om voor Wonen Plus te kiezen. Voor haar is de verhuizing van Muntendam naar Veendam niet niks. Mevrouw Oeseburg-Hooijer kijkt dan ook erg uit naar de gezelligheid van samen eten en het meedoen aan activiteiten.

In de maatschappij en bij overheid ontstond de wens om wonen en zorg van elkaar te scheiden als de vraag om zorg niet te complex is. Belangrijk is dat iedereen van deze nieuwe opzet gebruik kan maken, want voor WonenPlus is geen zorgindicatie nodig.

Met woningcorporatie Acantus wordt een huurcontract afgesloten voor de huur van de woning. Zorggroep Meander bespreekt samen met de bewoner welke (zorg)voorzieningen er nodig zijn, bijvoorbeeld thuiszorg, huishoudelijke hulp, wasservice of het meedoen aan bewonersactiviteiten. Op deze manier werken Meander en Acantus samen om WonenPlus in de Breehorn te realiseren.

Door: Redactie Nationale Zorggids