Normal_arch-602127_960_720

De Olympische Spelen voor senioren die afgelopen maandag in Veendam plaatvonden zijn succesvol verlopen. Dat meldt RTV Noord. 

Borgerswold was de ‘arena’ waar de Spelen plaatsvonden. Kogelslingeren, boogschieten en balgooien waren de speerpunten van de dag. Achttien deelnemers spanden zich in om het beste uit zichzelf te halen. Onder het motto 'meedoen is belangrijker dan winnen' werden de verschillende onderdelen voor iedereen een succes.

Verschillend van de echte Olympische Spelen hebben de senioren uit Veendam zich niet op alle onderdelen kunnen voorbereiden. Zo was het balgooien voor Wia Koers een lastige klus. “Het is net een dood gewicht dat je weggooit”, zegt ze. Hoe zwaar het ook was, de wil om de beste te zijn is bij sommige senioren misschien wel meer aanwezig dan alleen het meedoen. Zo ook bij het team van Koers. Dankzij een ander team dat veel indruk maakte is de motivatie om nóg beter te presteren des te groter geworden, zegt Koers vastberaden.

Petra van den Bosch, organisator van de Senioren Spelen, benadrukt echter dat meedoen voorop staat. De voornaamste reden om de Spelen in Veendam te organiseren is om de senioren te laten bewegen. Niet alleen voor hun gezondheid is dat goed, ook doen ze zo sociale contacten op. Bewegen en gezelligheid gaan goed samen, aldus Van den Bosch. 

Het fanatisme van de deelnemers tijdens de Olympische Spelen was mooi om te zien. Zo wilde Wia Koers ook bij het boogschieten goed voor de dag komen, maar haar drie pogingen misten helaas het doel. Waarschijnlijk telde meedoen ook voor Kroeze uiteindelijk toch nog zwaarder dan winnen.

Door: Redactie Nationale Zorggids