Zussen herenigd door project ‘De wens van een mens’

De twee zussen IJzer hebben elkaar op vrijdagmiddag 5 augustus voor het eerst in drie jaar weer gezien. Telefonisch bleven ze wel met elkaar in contact, maar vanwege de fysieke gesteldheid van beide vrouwen werd het de laatste jaren onmogelijk om elkaar echt te bezoeken. Een van de zussen heeft haar wens om haar zus weer eens te bezoeken ingestuurd naar het project ‘De wens van de mens’ van Zorggroep Groningen, en tot haar grote vreugde werd haar wens geselecteerd om in vervulling te gaan. Dit meldt Zorggroep Groningen.

De zus had de wens voor hen beiden ingestuurd omdat ze het allebei zo jammer vinden dat ze elkaar al zo lang niet gezien hebben. Tijdens de emotionele ontmoeting hebben ze allebei erg genoten en veel bijgepraat. Zorggroep Groningen wil er alles aan doen om wat voor hun cliënten waardevol is, te behouden. Het project ‘De wens van een mens’ is een aanvulling om dat streven waar te kunnen maken.

Veel cliënten geven aan heel blij te zijn met dergelijke initiatieven. Om die reden heeft Zorggroep Groningen het project in het leven geroepen. Ouderen hebben allerlei verschillende wensen, zoals een visje eten bij de visboer, een familiediner of een dagje uit. Zulke extraatjes maken voor hun cliënten het verschil. Cliënten konden op iedere locatie hun wensen achterlaten en uiteindelijk kozen de cliëntenraden de drie wensen die in vervulling zouden gaan.

Door: Redactie Nationale Zorggids.