Normal_bloemen_6

Afgelopen zaterdag was het groot feest voor Eilko Huttinga en Geke Huttinga-Hoogakker. Het echtpaar uit Veendam vierde die dag hun diamanten huwelijk. Locoburgemeester Jaap Velema kwam persoonlijk langs om dit speciale jubileum mee te vieren. Dat meldt Veendammer.

Het feest werd voornamelijk met familie gevierd, maar het bezoek van de locoburgemeester maakte de speciale dag nog een beetje extra bijzonder. Het gebeurt immers niet elke dag dat een echtpaar 60 jaar is getrouwd.

Het echtpaar Huttinga heeft als gezamenlijke hobby zang en muziek. Niet geheel toevallig kwamen zij elkaar dan ook tegen tijdens een zang- en muziekavond. Ze trouwden en kregen samen drie kinderen. Inmiddels zijn ze opa en oma van acht kleinkinderen.

Eilko Huttinga werkte 35 jaar als chef technische dienst bij de gemeente Veendam. Daarnaast stak hij veel tijd in zijn hobby zingen. Van het Christelijk mannenkoor in Veendam was hij de oprichter en nog steeds zingt hij met plezier bij het koor. Geke Huttinga-Hoogakker is naast muziek ook geïnteresseerd in de plaatselijke politiek. Zo was ze bijvoorbeeld jaren lid van de Emancipatieraad.

Door: Redactie Nationale Zorggids