Normal_jongoud

Jong leert van oud en oud leert van jong. Dat was vandaag het geval in Wedde. Organisatie Wedde dat’t lukt organiseerde in dorpshuis De Voortgang en op OBS De Vlonder de Dag van Jong en Oud, waar kinderen en senioren samen kookten, spelletjes deden en boeken lazen. Dat meldt RTV Westerwolde.

De bedoeling van de dag was om jong en oud van elkaar te laten leren. De kinderen kregen daarom les in Oudhollandse spelletjes en bijvoorbeeld breien. Ook werden er Groninger spekdikken gebakken die de meeste kinderen waarschijnlijk nog nooit gegeten hadden. Tot slot lazen de ouderen de kinderen voor uit een boek van vroeger.

Vervolgens was het de beurt aan de senioren om te leren. Nu mochten de kinderen laten zien of ze goed konden uitleggen. Ze mochten vertellen over het digitale schoolbord en wat een iPad is. Sommige ouderen wilden zelfs kennismaken met het spelen van Pokémon Go. Ook de kinderen werd gevraagd een verhaal voor te lezen aan de ouderen.

Aan het eind van de dag waren de rollen mooi gelijk verdeeld en heeft iedereen iets van elkaar geleerd. Gezelligheid en verbinding stond daarbij voorop; dat is tijdens deze Dag van Jong en Oud zeker gelukt.

Door: Redactie Nationale Zorggids