Normal_muziek_4

Op donderdag 10 november van 10.30 tot 14.00 uur organiseert het Steunpunt Mantelzorg Compaen Veendam een gezellige bijeenkomst in Meridiaan voor alle mantelzorgers uit de gemeente Veendam. Het thema van de dag is “Mantelzorg doe je samen!”. Dat meldt de gemeente Veendam.

In Nederland zijn er bijna vier miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan acht uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Mantelzorgers vinden hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Om die reden worden de mantelzorger in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg.

De bijeenkomst vindt plaats in Meridiaan aan de Schaepmanstraat 19 in Veendam. Vanaf 10.30 uur zijn mantelzorgers van harte welkom voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. Vervolgens worden alle zorgen aan de kant gezet en kan er worden genoten van een geweldig optreden van Muziek met Monique. Deze van origine Rotterdamse beroepszangeres zorgt voor ouderwetse gezelligheid met liedjes uit de oude doos. Een dijk van een stem gecombineerd met een flinke dosis humor staan garant voor puur plezier.

In de pauze is er een proeverij van Apetito waarbij de wethouder Jaap Velema aanschuift. Daarnaast ontvangt iedere mantelzorger een speciale attentie als blijk van waardering. Mantelzorgers die graag mee willen doen aan de Dag van de Mantelzorg kunnen zich voor 30 oktober 2016 opgeven door een mail te sturen naar smustafa@compaenveendam.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids