Normal_ouderen_wandelen_buiten_koppel

Zorgvilla Mardan in Wildervank wordt op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg ontruimt. Hier zijn de huidige medewerkers echter niet over te spreken en ook de voormalige directie zorgt voor vervelende situaties. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Tot voor kort woonden er in de zorgvilla acht ouderen met lichamelijke beperkingen. Alles werd vergoed door middel van persoonsgebonden zorgbudgetten. De meeste bewoners hebben al plek elders gevonden en voor drie overgebleven bewoners wordt nog onderdak gezocht. De zorgvilla werd jarenlang gerund door Trijnie Froma en Jan Wildeboer, toen de zorginstelling nog Zorghotel De Veenkoloniën heette. Zij gingen echter failliet, en in januari dit jaar nam het zorgbedrijf Marden de locatie over. Daniella Borisova uit Midwolde staat aan het roer van dit zorgbedrijf.

Het duurde niet lang voor Borisova de Inspectie op haar dak kreeg, omdat zij medische handelingen zou verrichten zonder in het bezit te zijn van de benodigde diploma’s. Zelf ontkent ze deze aantijgingen. “Het was een puinhoop toen wij hier in januari begonnen. Ik heb voor meer dan zeventigduizend euro geïnvesteerd. Meubels gekocht, gestuct, noem maar op.”

 

Johannes Kaman, lid van de raad van toezicht, valt haar bij: “Het was hier een onprofessionele bende onder de vorige eigenaars. De inspectie heeft haar geen enkele kans gegeven.” Hij vermoedt dat haar buitenlandse afkomst ook meespeelt. “Ze is Bulgaarse hè, en niet op haar mondje gevallen. Het is gewoon een heksenjacht geweest.”

Daarnaast is de vorige eigenaresse met haar entourage langs geweest zaterdagochtend, wat zorgde voor een stressvolle situatie. Borisova en Kaman hebben daarop de politie ingeschakeld. “Zij willen nu de zaak weer overnemen natuurlijk. Ze hebben de medewerkers geprobeerd over te halen. Het ging hier juist enorm veel beter het laatste jaar. Voor de cliënten is dit heel jammer”, aldus Borisova.

Door: Redactie Nationale Zorggids