Tientallen huurhuizen gerenoveerd voor zorgbehoevenden in Pekela en Veendam

De gemeenten Pekela en Veendam gaan zich inzetten om de komende jaren tientallen huurhuizen van Acantus geschikt te maken voor hulpbehoevende mensen. Het gaat hierbij om het verwijderen van drempels en het aanpassen van de benedenverdieping om ruimte te maken voor een douche of slaapkamer. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Leonie Wedda, woordvoerster, kan nog niet aangeven om hoeveel huizen het precies gaat. “We willen de komende jaren in Veendam en Pekela huizen renoveren en energiezuiniger maken. Een derde van dat aantal gaan we aanpassen voor hulpbehoevende huurders. We doen dat uiteraard in overleg met de huurders die op dit moment die aanpassingen misschien helemaal nog niet nodig hebben, maar mogelijk in de toekomst wel.”

De gemeenten hopen dat Acantus op deze manier tegemoet komt aan hun wens om in te spelen op de vergrijzing en het feit dat mensen steeds langer thuis blijven wonen. Het maken van dergelijke afspraken met afzonderlijke gemeenten is tegenwoordig verankerd in de nieuwe Woningwet.

Door: Redactie Nationale Zorggids