Normal_koffie

Het Steunpunt Mantelzorg HSSM organiseert een themabijeenkomst mantelzorg in samenwerking met de ergotherapeut van Van Kasteel Fysiotherapie B.V. Het doel van de avond is om mantelzorgers die intensieve zorg leveren voorlichting en tips te geven over allerlei onderwerpen. Aan bod komen wel of(juist) niet tillen en het gebruik van de juiste tiltechnieken en hulpmiddelen, zodat er geen onnodige lichamelijke belasting ontstaat. Dat meldt de gemeente Slochteren.

Er zal onder andere aandacht zijn voor het verplaatsen in en rondom bed, het verplaatsen rondom stoel, het aan- en uittrekken van steunkousen en het gebruik van diverse hulpmiddelen. Vanzelfsprekend is er gelegenheid tot het stellen van vragen of om de eigen situatie voor te leggen.

De bijeenkomst vindt plaats op 28 februari aanstaande van 19.30 tot 21.30 uur. Om 19.15 uur staat de koffie klaar. Alle mantelzorgers uit Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde zijn van harte welkom.

Hotel Faber in Hoogezand vormt het decor van de mantelzorgbijeenkomst. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 februari per telefoon: 0598-364900, of per email: steunpuntmantelzorg@kwartierzorgenwelzijn.nl. Verzocht wordt om bij het aanmelden te laten weten of er de wens is om een specifieke vraag of situatie te willen voorleggen. Dan kan de ergotherapeut zich daarop voorbereiden.

Door: Redactie Nationale Zorggids