Normal_ouderen_wandelen234

Team Sport van de gemeente Veendam nodigt niet-actieve, minder actieve en sportieve 55-plussers uit voor een informatiebijeenkomst van het nieuw te starten project ‘Elke stap telt’. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 12 juni van 14.00 tot 15.00 uur in koffieschenkerij de Waterjuffer in het Borgerswold. Dat meldt de gemeente Veendam.

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘Elke stap telt’. In tien weken tijd wordt gewerkt aan het verbeteren van de conditie, zodat het lukt om een paar kilometer te wandelen. Ervaren wandelaars kunnen toewerken naar het wandelen van twintig kilometer. Kortom: het wandelprogramma is er voor iedereen, waarbij elke deelnemer op zijn of haar eigen niveau aan de conditie werkt.

Bij de eerste wandelbijeenkomst wordt een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Naast het opbouwen van de conditie is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar voor een wandeltraining. Er kunnen ervaringen uitgewisseld worden en de nieuwe wandelschema’s worden besproken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook eventueel gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Bij voldoende deelname zal het project starten op maandag 19 juni. De daaropvolgende acht weken zullen de groepstrainingen zijn. In september zullen de laatste twee trainingen plaatsvinden. De kosten van het project bedragen 30 euro per persoon. Dit is inclusief een boekje met trainingsschema’s en de wekelijkse wandeltraining. Deelnemers krijgen gedurende de tien weken training een stappenteller in bruikleen.

Door: Redactie Nationale Zorggids