Gasthuis Hoogezand-Sappemeer zoekt nieuwe vrijwilligers

Het Gasthuis Hoogezand-Sappemeer is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vanwege ziekte zijn enkele vrijwilligers gestopt en daarom is er nu ruimte voor tien nieuwe mensen, zo laat Humanitas weten. Dit meldt RTV Noord.

De vrijwilligers van het Gasthuis verlenen mantelzorg aan mensen die niet thuis kunnen sterven, maar dit wel graag in een vertrouwde en huiselijke omgeving willen doen. Daarnaast fungeren zij als gastheer of -vrouw voor de familieleden van de gasten. Ruth Liefers loopt al twee jaar rond bij het Gasthuis. “Ik heb me aangemeld nadat ik de dood van dichtbij heb mee gemaakt. Ik heb dierbare mensen verloren en daar was ik nauw bij betrokken. Ik mocht hen verzorgen en ontdekte dat het heel mooi en dankbaar werk is. Dat is ook de reden dat ik vrijwilliger ben geworden.”

Bert Kolk, voorzitter van Humanitas Midden-Groningen, laat weten dat iedereen welkom is en dat er geen vooropleiding nodig is. Het belangrijkste is dat je in het team pas en achter het werk staat dat er verricht wordt. Belangstellenden mogen drie keer meelopen met een vrijwilliger. Vervolgens wordt bepaald of de geïnteresseerde geschikt is voor het werk. Aanmelden kan via 0598 – 38 30 48 of door te mailen naar het Gasthuis.

Door: Redactie Nationale Zorggids