SamenLoop voor Hoop Oldambt brengt ruim 92.000 euro op

Het 24-uurs wandelevenement ‘SamenLoop voor Hoop’ in Blauwestad zit er op. Zondagmiddag sloot Commissaris van de Koning René Paas het evenement af. Het evenement startte gistermiddag om drie uur. Ruim 1.200 deelnemers, verdeeld over ruim vijftig teams wandelden 24 uur in wisselende samenstelling het traject wat was uitgezet bij de Wilgenborg. Dit meldt de gemeente Westerwolde.

Zaterdagmiddag was om half drie de openingsceremonie. Precies om drie uur gingen de eerste wandelaars op pad. Zij en het aanwezige publiek werden tot half twaalf vermaakt door diverse (regionale) artiesten zoals The Highland Sell Outs, Krzysztof Groen, O.D., Valhalla, Sloif, Sproakwotter, Los Cascos en The Blues Cast. Tussen de optredens werden gedichten voorgedragen.

Indrukwekkend was de kaarsenceremonie om half elf, die in het teken stond van Meeleven. De ceremonie werd geopend door Erik Hulsegge. Hij begon zijn toespraak met de herinnering aan wijlen burgemeester Pieter Smit en Geert Veen, die allebei zeer nauw betrokken waren bij de organisatie van dit evenement. Na een aangrijpend verhaal gaf Erik het woord aan Carola, die haar gedicht voordroeg. Vervolgens werd een minuut stilte in acht genomen.

Na een optreden van F2 Dance Company zong Simone het speciaal geschreven SamenLoop voor Hooplied. Vervolgens gingen de fakkeldragers op pad. Onder luid applaus liepen zij het parcours, wat werd verlicht door meer dan tweeduizend kaarsenzakken met daarop persoonlijke boodschappen. De wandelaars gingen de hele nacht in wisselende samenstelling door. Zondagmorgen werd sportief gestart met een bootcamp, waren er optredens van onder andere zangduo K2, Roelog van der Velde en Jos Zwering, gedichten en een kerkdienst. Zondagmiddag was de KinderLoop.

Om drie uur maakte Commissaris van de Koning de eindstand bekend; 92.600 euro! Een geweldig bedrag voor KWF voor onderzoek naar kanker, bijeengebracht dankzij de inzet van vrijwilligers, deelnemers en gulle giften.

Door: Redactie Nationale Zorggids