Normal_rss_entry-212440

Nederlandse ziekenhuizen warem gisteren druk met het behandelen van vuurwerkslachtoffers. Het Martini Ziekenhuis in Groningen behandelde 37 mensen met brandwonden of vuurwerkgerelateerd lestel. Bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk kwamen er 6 slachtoffers van vuurwerk binnen. 

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft 37 mensen met brandwonden behandeld of geadviseerd over het letsel dat ze hadden opgelopen. Dat zijn er tien meer dan vorig jaar. De meeste brandwonden waren veroorzaakt door vuurwerk en carbid. Op de spoedeisende hulp meldden zich in de oudejaarsnacht 90 mensen. Vorig jaar waren dat er 150. Een van de patiënten op de spoedeisende hulp werd opgenomen vanwege een alcoholvergiftiging.

Bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk kwamen vanaf dinsdag 18.00 tot woensdag 10.00 uur in totaal 28 patiënten binnen, van wie zes door vuurwerk gewond waren geraakt. Twee van de zes moesten direct worden geopereerd aan verwondingen aan een hand. Een andere patiënt is doorgestuurd naar het Oogziekenhuis in Rotterdam. Vorig jaar kwamen er in Beverwijk 32 patiënten binnen, van wie elf vuurwerkslachtoffers.

Door: ANP