Logo_vrijwilliger

Eén op de drie Groningers doet vrijwilligerswerk: in de (mantel-)zorg, op school, in de buurt en in verenigingen. De gemeente erkent de waarde van het vrijwilligerswerk en wil haar waardering graag uiten. Net als voorgaande jaren zullen in november de gemeentelijke vrijwilligersprijzen worden uitgereikt. Dat meldt de gemeente Grootegast.

“Vrijwilligerswerk is werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt gedaan ten behoeve van anderen of de samenleving.” De organisaties waarbij de vrijwilligers actief zijn, hebben geen winstoogmerk. Zij kunnen beroepskrachten in dienst hebben, maar het kunnen ook organisaties zijn die alleen met vrijwilligers werken.

Inwoners van de gemeente Bellingwedde die zich buitengewoon inzetten of hebben ingezet als vrijwilliger kunnen worden opgegeven voor de vrijwilligersprijs. Het mag ook een groep vrijwilligers of een nieuw initiatief zijn. Mantelzorg en burenhulp komen ook in aanmerking voor de vrijwilligersprijs. De jury vindt het van belang dat het vrijwilligerswerk van de genomineerde(n) verbindingen legt en ten goede komt aan de bewoners van de gemeente.

Tot 24 oktober 2016 kan men door middel van het online nominatieformulier onderaan deze pagina een kandidaat aanmelden. Daarna kiest de jury de winnaar van de prijs. Deze prijs zal worden uitgereikt op het vrijwilligersfeest op donderdag 17 november 2016. Meer informatie over het vrijwilligersfeest wordt binnenkort gepubliceerd in De Streekkrant.

Door: Redactie Nationale Zorggids