Normal_mantelzorg__thuiszorg

De gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde spreken hun waardering uit voor de vele mantelzorgers die dag in, dag uit zorgen voor hun naaste. Zorgvragers die hun mantelzorger(s) willen bedanken voor hun goede zorgen het afgelopen jaar kunnen vanaf oktober 2016 een aanvraag voor het mantelzorgcompliment bij de gemeente indienen. Dat meldt de gemeente Bellingwedde.

Het mantelzorgcompliment bestaat uit cadeaubonnen met een gezamenlijke waarde van € 100. Deze bonnen kunnen worden besteed bij deelnemende ondernemers in Westerwolde. Het aanvraagformulier staat vanaf oktober online en is bij beide gemeentehuizen te verkrijgen. Ook is het formulier op te vragen bij het Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde: (0597) 42 18 33 of via info@hetoudeambt.nl  en voor Vlagtwedde bij Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Zuid Groningen: (0599) 63 59 99 of via mantelzorg@welstad.nl of bij de steunstees in Vlagtwedde, Sellingen en Ter Apel.

Iemand is een mantelzorger als die minimaal acht uren per week en langer dan drie maanden onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevend persoon in onze gemeenten. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. De aanvraag moet voor 1 december 2016 worden ingediend. Voor meer informatie kunt u bellen met de gemeente Bellingwedde: (0597) 53 71 00 of met de gemeente Vlagtwedde: (0599) 32 02 20.

Door: Redactie Nationale Zorggids