Normal_strattera

Zorgverzekeraar Menzis gaat de zaak van de ernstig zieke Laurens van acht jaar nogmaals bekijken door in gesprek te gaan met de behandelende kinderarts Jan Peter Rake, dat bevestigt een woordvoerder van de verzekeraar afgelopen vrijdag. Vorige week werd bekend dat Menzis weigert om de medicijnen die Laurens nodig heeft om goed te kunnen eten, te vergoeden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

Laurens heeft een zeldzame stofwisselingsziekte. Deze ziekte maakt het noodzakelijk dat hij om de twee uur eet. Zo niet, heeft dat ernstige gevolgen. Echter slikt hij ook Ritalin voor zijn ADHD, wat er voor zorgt dat zijn eetlust vermindert. Artsen besloten daarom onlangs om andere, veel duurdere medicijnen voor te schrijven. Deze vallen volgens Menzis niet onder de basisverzekering en daarom kon Laurens geen aanspraak maken op een coulanceregeling. Nadat vorige week bekend werd dat Menzis weigerde, lieten veel artsen weten verontwaardigd te zijn. Ze vinden dat de zorgverzekeraar op de stoel van de arts is gaan zitten.

Menzis heeft verder niet bekendgemaakt waar het gesprek met de kinderarts over gaat. Maar Rake verzekert het dagblad dat de zorgverzekeraar de zaak wil oplossen. “We juichen niet te vroeg, maar dit is mooi nieuws. Iedereen sprak er schande van dat Menzis niet wil vergoeden. Nu is er weer wat hoop”, zegt Laurens' moeder Christa Venema.

©Nationale Zorggids