Logo_bellingwedde

Inwoners van de gemeente Bellingwedde met een laag inkomen en extra zorgkomsten kunnen aanspraak maken op een tegemoetkoming van de gemeente. De gemeente biedt de inwoners een collectieve ziektekostenverzekering en/of een eenmalige tegemoetkoming in de zorgkosten. Dat meldt de gemeente Bellingwedde.

De collectieve ziektekostenverzekering wordt aangeboden via Menzis en is er in drie varianten: Garant Verzorgd 1, 2 en 3. Garant Verzorgd 3 is er speciaal voor mensen met hoge zorgkosten.

De gemeente Bellingwedde biedt inwoners een eenmalige tegemoetkoming in de zorgkosten aan. Inwoners die in 2016 gebruik hebben gemaakt van Menzis Garant Verzorgd 1 of 2, of die anders verzekerd waren komen misschien voor deze tegemoetkoming in aanmerking. De hoogte van de tegemoetkoming is in 2016 maximaal 250 euro per persoon. De belangrijkste voorwaarde is dat het verplicht eigen risico van 385 euro in 2016 volledig is benut.

Kijk voor een totaaloverzicht van alle voorwaarden en hoe de tegemoetkoming moet worden aangevraagd op bellingwedde.nl. De aanvraag voor de tegemoetkoming dient uiterlijk 31 maart 2017 aangevraagd te zijn.

Aanleiding voor de tegemoetkoming van de gemeente is de verschuiving van ondersteuningstaken van het Rijk naar de gemeenten. Hierdoor zijn twee landelijke regelingen voor chronisch zieken en gehandicapten afgeschaft. Dit betreft de Wtcg en de CER. Veel mensen met een ziekte of beperking kregen voorheen door deze regelingen jaarlijks een tegemoetkoming voor hun hoge zorgkosten.

Door: Redactie Nationale Zorggids