Logo_oldambt

De gemeente Oldambt heeft een overeenkomst getekend met Menzis. Hierdoor kan de gemeente de inwoners met een laag inkomen een voordelige zorgverzekering aanbieden. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen zich ook goed kunnen verzekeren tegen ziektekosten. Dit meldt de gemeente Oldambt.

Inwoners met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm kunnen gebruik maken van de zorgverzekering. De bedragen die bij deze grens horen, staan op de website van de gemeente. De netto premie voor de inwoner lager omdat de gemeente meebetaalt. Naast een korting op de premie heeft GarantVerzorgd meer voordelen. Er is bijvoorbeeld geen medische keuring voor dit pakket. Afhankelijk van de gekozen verzekering GarantVerzorgd 1, 2 of 3 zijn er nog meer voordelen, zoals een vergoeding van eigen bijdrages voor hulpmiddelen, hoortoestellen en medicijnen, hogere vergoedingen voor tandartskosten of verwerking van het eigen risico in het maandbedrag.

De gemeente Oldambt vindt het belangrijk dat inwoners zich fit en vitaal voelen. Zij biedt daarom een zorgverzekeringspakket aan waarin ook preventie is opgenomen. Inwoners kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van gezondheidscursussen.

De gemeente is samen met Menzis een voorlichtingscampagne voor haar inwoners gestart. Op woensdag 30 november en alle woensdagen in december zijn er inloopspreekuren op verschillende plaatsen in de gemeente. Tijden en locaties staan op www.gemeente-oldambt.nl/zorgverzekering. Inwoners kunnen zich tot en met 31 december 2016 aanmelden voor GarantVerzorgd via www.gezondverzekerd.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids