Huisartsen Oost-Groningen blij met samenwerkingsverband

Het samenwerkingsverband dat een jaar geleden is opgezet tussen dertien dorpsdokters in Oost-Groningen, is een succes. De coöperatie, die de naam Westerwolde heeft gekregen, wordt om die reden voortgezet. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Het samenwerkingsverband werd opgericht om de praktijken beter op elkaar af te stemmen. Daarnaast zou er een coördinator aangenomen kunnen worden, die tussen de praktijken zou gaan functioneren. Carol Beukema heeft deze functie gekregen en zij zorgt er onder andere voor dat doktersassistenten en apotheekassistenten van de betrokken huisartsen regelmatig bijeen komen om ervaringen uit te wisselen. De coördinator is tevens het aanspreekpunt voor bijvoorbeeld de zorgverzekeraars van de dorpsdokters. Hierdoor neemt het administratieve werk van huisartsen af en kan er meer aandacht aan patiënten gegeven worden.

De samenwerking zorgt er ook voor dat huisartsen en hun assistenten gezamenlijke nascholing krijgen en daardoor hun werkwijzen beter op elkaar af kunnen stemmen. Zo wordt er als groep gezocht naar samenwerking met longartsen in ziekenhuizen, wat de behandeling van longziekten bij de huisartsen ten goede komt.

Alle dorpsdokters zijn blij met de coöperatie en hebben besloten deze voort te zetten en uit te breiden. Het contract met coördinator Beukema is daarom ook verlengd. De coöperatie hoopt dat hun regio nu ook aantrekkelijker wordt voor jonge huisartsen, die normaal gesproken zoeken naar een baan in de grotere plaatsen.

Door: Redactie Nationale Zorggids