Normal_swimming-297148_960_720

De Veendiepplassen in Bellingwolde zijn weer veilig voor zwemmers. De waarschuwingsborden voor blauwalg worden bij de zwemlocatie verwijderd. Dat meldt de provincie Groningen.

De waterschappen controleren de kwaliteit van het zwemwater in de maanden mei tot en met september. Zij kijken naar helderheid, zuurgraad, temperatuur en of er bacteriën in het water aanwezig zijn die  gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Locaties waar blauwalg of zwemmersjeuk is geconstateerd worden iedere week geïnspecteerd. Blijkt uit de bemonstering dat de hoeveelheid blauwalgen voldoende is afgenomen of verdwenen, dan worden de borden verwijderd en volgt daarover een mededeling. Dit is nu van toepassing voor de Veendiepplassen.

Daarnaast controleert de provincie de zwemaccommodaties op hygiëne en veiligheid (zoals drijflijnen, afvalbakken en douches). Algemene informatie over zwemwaterlocaties is te vinden op http://www.provinciegroningen.nl/zwemwater of op de website van het waterschap: http://www.noorderzijlvest.nl. Voor het laatste nieuws kan ook NOS teletekstpagina 725 worden geraadpleegd.

Informatie over mogelijke gezondheidsklachten staat vermeld op http://www.ggdgroningen.nl. Daarnaast kan er op werkdagen tussen 10.00 en 16.30 uur telefonisch contact opgenomen worden met het Informatie Centrum Gezondheid van de GGD via telefoonnummer 050-367 41 77.

Door: Redactie Nationale Zorggids