Logo_bev.ond

De gemeente Appingedam houdt eind november een bevolkingsonderzoek borstkanker. De onderzoekswagen wordt geplaatst bij het gemeentehuis aan de Wilhelminaweg. Alle vrouwen tussen de 50 en 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor een röntgenonderzoek. Naar verwachting zullen de screeningen begin januari 2017 afgerond zijn. Dat meldt de gemeente Appingedam.

In de uitnodiging wordt een tijdstip voor een afspraak vermeld. Mocht dat tijdstip niet uitkomen, kan telefonisch of via de website van Bevolkingsonderzoek Noord een nieuwe afspraak worden gemaakt. De opkomst in de vorige ronde was hoog. Toen gaf ruim 84% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Een op de acht vrouwen in Nederland krijgt de ziekte. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie is te vinden op de website van Bevolkingsonderzoek Noord: http://www.bevolkingsonderzoeknoord.nl/.

Telefonisch kan contact opgenomen worden via (050) 520 88 99. Daarnaast  is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. Dat kan naar info@bevolkingsonderzoeknoord.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids