Normal_breien

In navolging op het idee van de Amerikaanse Barb Demorest breit de Veendamse Gré Schalkwijk borstprotheses. Vorig jaar ging er landelijk al een actie van start om vrouwen na een borstoperatie op deze manier te steunen. De Veendamse werd geraakt door de actie en begon zelf ook te breien. Dat meldt de Veendammer.

Sinds Gré met haar actie is gestart, heeft ze ook al een aantal andere breisters op weg geholpen door bij haar thuis cursussen te geven. De deelnemers zetten zich ook in voor het goede doel. Gebreide protheses zijn ten opzichte van siliconen protheses aangenamer, omdat ze ten eerste minder zwaar zijn. Daardoor zijn ze ook minder pijnlijk. Bovendien is er sprake van minder transpiratie. Als vulling voor de gebreide protheses wordt fiberfill gebruikt. Daardoor kunnen ze in de wasmachine worden gewassen “De vrouwen zijn er hartstikke blij mee. Ik krijg er goede reacties over”, aldus Schalkwijk.

Vrouwen die geïnteresseerd zijn in een gebreide borstprothese kunnen Schalkwijk thuis bezoeken om de goede maat te bepalen. Na anderhalf tot twee weken ligt er vervolgens voor hen een prothese klaar.
Naar wens kan er in verschillende kleuren worden gebreid. Voor Gré Schalkwijk blijft het elke keer weer een mooi moment om een vrouw blij te zien worden van een door haar gemaakte prothese.

Door: Redactie Nationale Zorggids