Normal_chirurg__operatie__operatiekamer_ziekenhuis

Het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda wordt in november van dit jaar geopend door een dertigtal Groningers. Het ziekenhuis doet een oproep aan geïnteresseerden om zich aan te melden. Vervolgens wordt een selectie gemaakt van dertig deelnemers die op 7 november de opening mogen verrichten. Dat meldt de Noorderkrant.

 

Het ziekenhuis heeft bewust gekozen voor deze vorm, omdat het ziekenhuis van alle Groningers is, zo zegt de voorzitter van de Raad van Bestuur Albert Koeleman. Mensen die aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden via de website van het Ommelander Ziekenhuis. Bij die aanmelding wordt mensen gevraagd welke wens zij hebben richting het ziekenhuis. Uiteindelijk zullen de dertig leukste wensen worden geselecteerd.

Mensen die zich snel aanmelden maken ook nog eens kans om een nacht in het ziekenhuis te overnachten, nog voordat de opening verricht is. Dat zal plaatsvinden op 30 mei aanstaande. Ook een aantal medewerkers, huisartsen en specialisten kunnen dan dineren, slapen en ontbijten op de nieuwe locatie. Voor een deel wordt van deze gelegenheid ook gebruikgemaakt om het verblijf en facilitaire voorzieningen te testen.

De dag van de officiële opening is onderdeel van een feestweek, die van 3 tot 10 november plaatsvindt. Op 3 november is er eerst een open dag voor medewerkers en familie. Op dinsdag 6 november staat er een inhoudelijk congres op het programma waar de toekomst van de zorg in de regio besproken wordt. Op 7 november wordt het nieuwe Ommelander Ziekenhuis officieel geopend door de dertig geselecteerde Groningers. Inwoners van de regio hebben op 10 november kans om het ziekenhuis te bezichtigen tijdens een open dag.

Door: Redactie Nationale Zorggids